Pastu skuvajte po uputstvu na kesici. Sipajte ulje u tiganj koji je dovoljno veliki da u njega mogu da stanu svi sastojci. Praziluk iseckan na štapiće propržite dok malo ne omekša, a zatim stavite sitno seckan beli luk i pržite još minut. Dodajte seckan paradajz sa sve sokom koji je pustio i pola kašičice soli. Pustite da se krčka 10 minuta dok se malo ne zgusne, a zatim dodajte boraniju i kuvajte pet minuta. Ubacite brokoli, poklopite i kuvajte tri minuta, a zatim dodajte kockice tikvica i još pola kašičice soli. Sve dobro promešajte i kuvajte još minut-dva. Stavite iseckan bosiljak, promešajte i još malo kuvajte. Dodajte proceđenu pastu i tri-četiri kašike vode u kojoj je pasta kuvana, posolite i pobiberite. Vratite nakratko na ringlu kako bi se svi ukusi spojili.SavetTesteninu promešajte čim je ubacite u šerpu i nekoliko puta tokom kuvanja da se ne bi zalepila za dno
Recepti sa Stilom
Pasta primavera
Divna pasta, jednostavno i ukusno...
Recepti
12:16h Izvor: Stil Magazin
12:16h Izvor: Stil Magazin
Pasta Primavera, Foto: Shutterstock
- 40 minuta
- Srednje teško
- Za 4 osoba
Sastojci
- 400 g paste
- 450 g paradajza
- 2 čena belog luka
- 2 struka praziluka
- brokoli
- tikvica
- 200 g boranije
- So
- biber
- bosiljak
- Ulje