Seka Aleksić posti gotovo svaki post, a u njenoj domu običaji se i te kako poštuju. Pevačica i vlasnica mnogih hitova, poznata je i po svom kulinarskom umeću, te je otkrila sjajan recept za ručak tokom božićnog posta - punjene paprike i to sa žitom.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 8 paprika
- 500 g pšenice
- 3 čena belog luka
- 100 g paradajza
- 300 g praziluka
- pola kašičice slatke paprike
- bosiljak
Foto: preentscreen/Youtube
Priprema:
- Sitno iseckajte praziluk, a paradajz isecite na kockice.
- Izdinstajte beli luk i slatku papriku, pa uspite skuvano i samleveno žito.
- Dodajte začine po ukusu, malo bosiljka i pripremljenom smesom napunite paprike.
- Složite ih u pleh ili vatrostalnu posudu, prekrijte folijom i pecite 30 minuta na 180 stepeni.
Budi deo Stil zajednice.