Osnovne informacije:
- Kuhinja: Internacionalna
- Vreme pripreme: 30–35 minuta
- Porcija: oko 6 porcija (zavisi od veličine)
- Kalorije: oko 450–550 kcal po porciji (varira u zavisnosti od količine majoneza i tune)
- Težina pripreme: Lako
Sastojci:
- 400g makarona - obarenih sa 1 kašičicom soli
- 1 praziluk
- 300 g šampinjona
- 2 konzerve tunjevine oko 300 grama
- 4 do 5 kisela krastavčića
- 350 g posnog majoneza
- 2 do 3 kisele crvene paprike
- 2 do 3 kisele šargarepe
Priprema:
- Makarone skuvati u šerpi sa vodom i ostaviti da se ocede.
- Prodinstati praziluk sa šampinjonima.
- Izmešati makarone, dinstane šampinjone i beli luk, tunjevinu i seckane krastavčiće i pargarepu i paprike.
- Dodati majonez i začine i izmešati.
- Složiti u kalup pa iseći i poslužiti.
Budi deo Stil zajednice.
