Osnovne informacije:

  • Kuhinja: Internacionalna
  • Vreme pripreme: 30–35 minuta
  • Porcija: oko 6 porcija (zavisi od veličine)
  • Kalorije: oko 450–550 kcal po porciji (varira u zavisnosti od količine majoneza i tune)
  • Težina pripreme: Lako

Sastojci:

  • 400g makarona - obarenih sa 1 kašičicom soli
  • 1 praziluk
  • 300 g šampinjona
  • 2 konzerve tunjevine oko 300 grama
  • 4 do 5 kisela krastavčića
  • 350 g posnog majoneza
  • 2 do 3 kisele crvene paprike
  • 2 do 3 kisele šargarepe

Priprema: 

  1. Makarone skuvati u šerpi sa vodom i ostaviti da se ocede.
  2. Prodinstati praziluk sa šampinjonima. 
  3. Izmešati makarone, dinstane šampinjone i beli luk, tunjevinu i seckane krastavčiće i pargarepu i paprike. 
  4. Dodati majonez i začine i izmešati.
  5. Složiti u kalup pa iseći i poslužiti.