Neka vaša praznična trpeza bude najlepša do sada, uz pomoć jestive dekoracije koja se priprema veoma jednostavno, a izgleda neodoljivo!
Donosimo 3 kreative ideje za slatkiše u obliku novogodišnje jelke, koji će svakoga opčiniti kako izgledom, tako i ukusom.
Torta jelka
Napravite omiljenu, tortu od patišpanja po važem izboru, ali je napravite okruglu. Secite trouglove, a u sredinu stavite čokoladni štapić ili slamčicu tako da svako parče izgleda kao mala jelka. Možete i dodatno, svako parče na kraju sa strane zaseći, tako da dobijete oblik jelke (ali i ne morate), pa ukrasite šarenim bombonicama, kako bi se dobio izgled ukrašenog prazničnog drveta.
Puslica jelka
Umutite dva belanca sa 150 g šećera i kašičicom limunovog soka, Penasto umutiti belanca, a šećer dodavati postepeno. Kada se dobije čvrst sneg, dodati limunov sok i još malo mutiti. Dodati prehrambenu zelenu boju i špricem formirati jelke. Sušiti u rerni oko 60 minuta na 130 stepeni.
Kada je pečeno posuti sa malo prah šećera da se dobije izgled napadalog snega, a na vrh staviti ukrasnu pahuljicu ili zvezdicu.
Jelka od korneta
Za pripremu jestivih jelki biće vam potreban kokos, korneti, zelene korpice, mafini napravljeni od vašeg omiljenog testa, puter krem ili drugi slatki krem po vašem ukusu, šlag obojen u zeleno, jestive zvezdice za vrh jelki i šarene bombonice, koje ćete koristiti kao lampione.
Ispecite omiljene mafine u zelenim korpicama, pa nanesite malo krema na ivice.
Zatim krem umočite u kokos. Kornet dobro utisnite u krem, tako da dobijete izgled jelke.
Potom ceo kornet prekrijte zelenim šlagom, koristeći špric - tako ćete dobiti izgled grančica.
Ostalo vam je još da na vrh stavite zvezdicu i rasporedite "lampione". I naravno, da poslužite ove neodoljive jelkice dragim ljudima!
