Sastojci:
- 500 grama krompira
- 2 glavice crnog luka
- 250 grama mlevenog mesa
- 150 grama prezle
- 2 jaja
- 200 ml kisele vode
- So, biber, suvi začin, slatka i ljuta crvena paprika.
Priprema:
- Izrendajte krompir i ocedite ga.
- U krompir dodajte sitno seckan crni luk.
- Dodajte mleveno meso, prezle, začine, jaja, kiselu vodu i sve izmešajte.
- Stavite smesu u frižider da se povežu sastojci, jedno pola sata.
- Zatim izvadite iz frižidera i kašikom odvajajte komadiće koje ćete pržiti na vrelom ulju.
- Kad uhvati koru, prevrnite pljeskavice na drugu stranu pa ih ispržite.
- Pljeskavice vadite iz masnoće rešetkastom kašikom i cedite ih na ubrus.
- Tople šnicle poslužite uz pire krompir.
Budi deo Stil zajednice.