Osnovne informacije:

  • Kuhinja: Srpska / domaća
  • Tip jela: Predjelo / užina /
  • Vreme pripreme: ~10 minuta
  • Vreme kuvanja/prženja: ~15 minuta
  • Ukupno vreme: ~25 minuta
  • Broj porcija: 2–3 
  • Težina pripreme: Lako

Potrebno je:

  • 2 tikvice
  • 3 jaja
  • 100 gr šunke
  • 3 kašike brašna
  • soli
  • malo ulja
  • 50 gr kačkavalja

Priprema:

  1. Tikvice oguliti, a ako su jako mlade ne mora.
  2. Iseći tikvice po dužini malo punije pa je podeliti još jednom na pola ali ne do kraja da se može puniti.
  3. Dobro posoliti i ostaviti 30 minuta, pa ocediti tečnost. Na foliju staviti brašno, a u tanjir umutiti 2-3 jaja
  4. Tikvice uvaljati, pa uvaljati u brašno pa je prvo napuniti sa 1 kašikom rendanog kačkavalja, pa staviti list šunke pa provući kroz umućena jaja.
  5. Ređati u pleh obložen pek papirom i premazati uljem. Peći na 220 stepeniC 45-50 min.