Osnovne informacije:
- Kuhinja: Srpska / domaća
- Tip jela: Predjelo / užina /
- Vreme pripreme: ~10 minuta
- Vreme kuvanja/prženja: ~15 minuta
- Ukupno vreme: ~25 minuta
- Broj porcija: 2–3
- Težina pripreme: Lako
Potrebno je:
- 2 tikvice
- 3 jaja
- 100 gr šunke
- 3 kašike brašna
- soli
- malo ulja
- 50 gr kačkavalja
Priprema:
- Tikvice oguliti, a ako su jako mlade ne mora.
- Iseći tikvice po dužini malo punije pa je podeliti još jednom na pola ali ne do kraja da se može puniti.
- Dobro posoliti i ostaviti 30 minuta, pa ocediti tečnost. Na foliju staviti brašno, a u tanjir umutiti 2-3 jaja
- Tikvice uvaljati, pa uvaljati u brašno pa je prvo napuniti sa 1 kašikom rendanog kačkavalja, pa staviti list šunke pa provući kroz umućena jaja.
- Ređati u pleh obložen pek papirom i premazati uljem. Peći na 220 stepeniC 45-50 min.
Budi deo Stil zajednice.