Sezona bresaka je u punom jeku, pa je krajnje vreme da napravite, ako već niste, ovaj preukusni kolač sa breskvama i keksom.
Bez kuvanja i pečenja, brzi letnji kolač je idealno rešenja u ovim vrelim danima kada poželite domaću poslasticu.
Sastojci:
- 200 – 250 gr keksa u komadu
- 300 gr šlaga u prahu
- 400 ml mleka + 100 ml za umakanje keksa
- 400 gr kisele pavlake
- 150 gr mlevenog keksa
- 400 – 500 gr očišćenih bresaka od koštica i ljuske
Priprema:
- Zagrejati 100 ml mleka, pa umakati keks i slagati u obruč ili pleh.
- Ulupati šlag u prahu sa mlekom, baš čvrsto, pa dodati kiselu pavlaku i izmešati.
- Podeliti na dva dela. pa u jedan deo staviti mleveni keks.
- Preko poslaganog keksa staviti deo krema sa mlevenim keksom.
- Preko njega idu iseckane breskve i sve na kraju premazati drugim delom fila.
- Posuti mlevenim keksom odgore ili dekorisati po želji pa dobro ohladiti.
Prijatno.
Stil / Domaći Recepti
Budi deo Stil zajednice.