Sezona bresaka je u punom jeku, pa je krajnje vreme da napravite, ako već niste, ovaj preukusni kolač sa breskvama i keksom.

Bez kuvanja i pečenja, brzi letnji kolač je idealno rešenja u ovim vrelim danima kada poželite domaću poslasticu. 

Sastojci:

  • 200 – 250 gr keksa u komadu
  • 300 gr šlaga u prahu
  • 400 ml mleka + 100 ml za umakanje keksa
  • 400 gr kisele pavlake
  • 150 gr mlevenog keksa
  • 400 – 500 gr očišćenih bresaka od koštica i ljuske

Priprema:

  1. Zagrejati 100 ml mleka, pa umakati keks i slagati u obruč ili pleh.
  2. Ulupati šlag u prahu sa mlekom, baš čvrsto, pa dodati kiselu pavlaku i izmešati.
  3. Podeliti na dva dela. pa u jedan deo staviti mleveni keks.
  4. Preko poslaganog keksa staviti deo krema sa mlevenim keksom.
  5. Preko njega idu iseckane breskve i sve na kraju premazati drugim delom fila.
  6. Posuti mlevenim keksom odgore ili dekorisati po želji pa dobro ohladiti.

Prijatno.

Stil / Domaći Recepti