Sastojci:

  • 1 celo jaje
  • 3 žumanca
  • 3 kašike mlake vode
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašike brašna

Peći na 200°C (390°F) oko 10 minuta.

Za krem

  • 800 ml vode
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 200 g šećera 

Skuvati puding dok ne postane gust.

Za sneg:

  • 3 belanca
  • 5 kašika šećera

Umutiti u čvrst sneg, pa dodati u vreo puding.

Za dekoraciju:

  • 300 ml slatke pavlake ili 2 krem šlaga

Priprema: 

Kora: Odvojiti 3 žumanca, pa u to dodati jedno celo jaje. Mutiti i postepeno dodavati šećer. Dodati vodu, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro umutiti, izliti u kalup i staviti da se peče na 200 stepeni, oko 10 ak minuta.

Fil: Skuvati puding. Umutiti belanca i dodati šećer. Vreo puding dodavati u belanca, kašiku po kašiku i mutiti. Sipati fil preko kore.

Umutiti šlag ili slatku pavlaku i premazati kolač.

Prijatno!

00:19
Terza prvi put sa ćerkicom Barbarom Izvor: Kurir