Ovu zdravu namirnicu možete koristiti i za pravljenje odlične krem čorbe koja je toliko zasitna da se može poslužiti kao samostalni obrok.

Krem čorba od kukuruza puna je ukusa, osvežavajuća, a priprema se vrlo brzo i lako, zbog čega je kao takva odličan izbor za užurbane letnje dane.

Čorba
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 crveni luk
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 200 gr kuvanog kukuruza (iz konzerve ili zamrznutog)
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice bibera
  • 300 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 1 kašika maskarpone sira (ili 3 kašike pavlake za kuvanje)
  • po želji: ljuta mlevena paprika

Priprema:

Iseckajte crni luk na jednake komade, a onda ga stavite da se prži na vrelom ulju (koristite šerpu u kojoj možete lako izblendirati supu).

Posolite crni luk i pržite još nekoliko minuta dok ne omekša, uz povremeno mešanje. Kada crni luk omekša, dodajte kašičicu crvene paprike i promešajte.

Odmah dodajte kukuruz, promešajte i sipajte mleko i vodu. Začinite biberom i, ako želite ljuće, dodajte ljutu papričicu.

Pustite da proključa, smanjite temperaturu i kuvajte 10 minuta. Posle 10 minuta pažljivo izblendirajte supu.

Vratite supu na ringlu, dodajte kašiku maskarpone sira i kuvajte dok se sir ne otopi. Probajte i prilagodite začine svom ukusu.

Poslužite sa prepečenim kockicama hleba i svežim začinskim biljem po želji.

Bon Appétit!

Stil/Gastro.24sata.hr

00:20
Recept za dinstani bob sa paprikom i šargarepom: Izvor: Instagram/sebze.yemekleri