Ovu zdravu namirnicu možete koristiti i za pravljenje odlične krem čorbe koja je toliko zasitna da se može poslužiti kao samostalni obrok.
Krem čorba od kukuruza puna je ukusa, osvežavajuća, a priprema se vrlo brzo i lako, zbog čega je kao takva odličan izbor za užurbane letnje dane.
Sastojci:
- 1 crveni luk
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 200 gr kuvanog kukuruza (iz konzerve ili zamrznutog)
- 1 kašičica soli
- pola kašičice bibera
- 300 ml mleka
- 200 ml vode
- 1 kašika maskarpone sira (ili 3 kašike pavlake za kuvanje)
- po želji: ljuta mlevena paprika
Priprema:
Iseckajte crni luk na jednake komade, a onda ga stavite da se prži na vrelom ulju (koristite šerpu u kojoj možete lako izblendirati supu).
Posolite crni luk i pržite još nekoliko minuta dok ne omekša, uz povremeno mešanje. Kada crni luk omekša, dodajte kašičicu crvene paprike i promešajte.
Odmah dodajte kukuruz, promešajte i sipajte mleko i vodu. Začinite biberom i, ako želite ljuće, dodajte ljutu papričicu.
Pustite da proključa, smanjite temperaturu i kuvajte 10 minuta. Posle 10 minuta pažljivo izblendirajte supu.
Vratite supu na ringlu, dodajte kašiku maskarpone sira i kuvajte dok se sir ne otopi. Probajte i prilagodite začine svom ukusu.
Poslužite sa prepečenim kockicama hleba i svežim začinskim biljem po želji.
Bon Appétit!
Stil/Gastro.24sata.hr