Najzdraviji obrok tokom posnih dana je potaž. Zbog toga smo došli do 5 zdravih recepata za čorbe koje u sebi sadrže najbolje povrće, koje će vas zasititi, a istovremeno su zdrave i korisne za telo.
Sve što treba da uradite je da čorbu skuvate uveče, a ujutru je podgrejete i stavite u termos flašu i konzumirate na poslu.
1. Paradajz čorba za detoksikaciju
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 3 krompira
- pola celera
- 500 ml paradajz soka
- Šaka peršuna svežeg
- so i biber
Priprema: Ako postite na ulju, na malo ulja prodinstajte luk i šargarepu, a potom dodajte ostalo povrće i malo vode. Kada se sve skuva ispasirajte pa potom nalijte paradajz sok i so i biber. Kada sve to provri dodajte seckan peršun i čorba je gotova. Ako postite na vodi, povrće odmah stavite da se kuva a onda nalijte paradajz sok i peršun.

2. Potaž sa bundevom
- 400gr bundeve
- 4 šargarepe
- 1 veći krompir
- 1,5 l vode
- svež peršun
- 3 čena belog luka
- 2 manja crna luka
- so, biber
Priprema: Bundevu, šargarepu i krompir stavite u šerpu sa malo vode i kuvajte. Kada se skuva ispasirajte štapnim mikserom i nalijte još vode da biste dobili željenu gustinu. So, biber, svež peršun i beli luk isitnite i dodajte u čorbu koja vri. Isključite i poslužite se.

3. Potaž od graška
Potrebno je:
- 400 grama graška
- 2 šargarepe
- 2 krompira
- 1 glavica luka
- sveža mirođija
- so i biber
Priprema: Svo povrće stavite u malo vode da se kuva. Kada se skuva ispasirajte pa dodajte so i biber i seckanu mirođiju. Kada provri isključite i poslužite.

4. Potaž od brokolija
Sastojci:
- glavica brokolija
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- maslinovo ulje
- so, biber
- majčina dušica
Priprema: Povrće prodinstajte na malo maslinovog ulja. Sve osim belog luka. Kada se prodinsta nalijte vodom i kuvajte. Kada se skuva, ispasirajte dodajte seckan beli luk i majčinu dušicu. Posolite, dodajte biber i poslužite.

5. Super potaž od celera
- 1 manji koren celera (100 g)
- 50 g prosa
- 1 glavica crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 1 l vode
- so, biber
- peršun
- ulje
Priprema: Celer prodinstajte sa crnim lukom i belim lukom. Dodajte opran proso i nalijte sa vodom. Kada se sve skuva, ispasirajte dodajte začine i svež peršun i kada provri to je to.