Sastojci:
- 750 ml mleka
- 2 pudinga sa ukusom čokolade
- 5 kašika šećera
- 125 g maslaca
- 100 g crne čokolade
- 200 g eurokrema
- 500 ml slatke pavlake ( biljna, zasladjena )
- 1 pakovanje gotovih kora od 3 komada
Priprema:
U šerpu sipati 600 ml mleka i staviti da provri. Razmutiti puding sa šećerom i 150 ml mleka da nema grudvica. Izlomiti čokoladu. Zakuvati puding i mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre, pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi. Staviti preko prijanjajuću foliju direktno na puding i ostaviti da se ohladi.
Ovaj deo ako imate vremena ( 5 min ) uradite uveče i ostavite preko noći puding da se ohladi, a onda ujutro sastavite tortu. Isto to možete da uradite i pre odlaska na posao ili u nabavku. Da ne gubite vreme na čekajući da se ohladi.
Umutiti omekšali maslac. Umutiti i ohladjen puding. Maslacu dodati puding iz 2 – 3 puta i svkai put umutiti. Dodati zatim i eurokrem, pa sjediniti sve lepo. Umutiti posebno slatku pavlaku, ali ne prečvrsto jer će se stegnuti kada torta bude stajala u frižideru. Deo dodati u fil i sve umutiti. Dodajete neke 3 – 4 kašike.
Vinčini kore morate pre filovanja da natopite mlekom, dok druge ne morate. Nafilovati na klasičan način, kora – fil – slatka pavlaka – kora – fil – slatka pavlaka – kora – fil.
Krema će da vam ostane da namažete tortu okolo, a slatke pavlake za dekoraciju.