Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 450 g kristal šećera
  • 3 kesice želatina u granulama ( 30 gr )
  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 g lešnik napolitanki
  • 200 g lešnika

Priprema:

Otopiti 200 g šećera pa izliti na metalnu tacnu na kojoj je papir za pečenje. Želatin staviti sa nekoliko kašika ( desetak ) mleka da nabubri.

Mleko pomešati sa šećerom ( 250 g ) i staviti da provri. Kada provri skloniti sa vatre. Želatinu dodati 5 kašika vrelog mleka i promešati, pa onda masu sa želatinom istresti u preostalo vrelo mleko.

Mikserom umutiti da se želatin otopi pa ostaviti da se ohladi do sobne temperature (može da se posle stavi još sat vremena u frižider). Masa treba da je nešto gušća od jogurta.

Posebno umutiti slatku pavlaku Sjediniti slatku pavlaku i masu od želatina. Izlomiti ohlađen šećer, dodati lešnike i napolitanke, a zatim ih samleti ( najbolje blenderom jer ćemo dobiti i krupnije i sitnije komadiće ).

Ukoliko ne želite mleveni šećer da pravite možete i bez njega, samo lešnici i napolitanke, ali je sa šećerom puno bolji ukus. U veću šerpu ili kalup ( prečnika 28 – 30 cm ) staviti foliju i posuti petinu mlevenih sastojaka, preko staviti četvrtinu fila i tako završiti do kraja.

Staviti u frižider preko noći , poklopljeno. Okrenuti zatim na tacnu i skinuti foliju. Torta se ne mora čak ni dekorisati, kako želite.

(Domaći recepti)

02:38
MRTVA TRKA! PORODICA ZA JEDAN POEN POBEDILA I DOBILA POVLASTICE U POLUFINALU: Svetski recepti za koje će vas svi pitati odakle vam Izvor: Kurir televizija