Sastojci:

Kora:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g putera
  • 100 ml mleka ( opciono )
  • 100 g šećera u prahu
  • 50-100 g mlevenog lešnika

Krem:

  • 500 ml slatke pavlake (koristila biljnu zaslađenu)
  • 400 g krem sira
  • 100 g šećer au prahu (opciono)
  • 200 g Nutella krema (može i više, može i bilo koji drugi)

Glazura:

  • 200 g crne čokolade
  • 200 – 250 ml slatke pavlake

Priprema:

Pomešati mleveni keks, dodati otopljen puter, lešnik, po želi šećer u prahu i mleko pa sve dobro izmešati. Ako volite hrskavije korice onda ne dodajete mleko, ako pak više volite one mekše i sočnije onda dodajete.

Koru formirati u obruč prečnika 24 ili 26cm. Ja sam u 24, pa je nešto viša, u kalupu 26cm je taman. Staviti u frižider.

Umutiti slatku pavlaku, dodati krem sir i šećer u prahu, dobro izraditi da bude čvrsto, pa podeliti na 2 dela. U jedan dodati nutella krem pa sve dobro izmešati da se poveže. Na koru staviti čvršći fil, pa mekši ili izmešati.

Ako mešate malo pritiskajte fil da ne bi bilo rupa od vazduha.

Ceo nutella čizkejk lepo poravnajte, pa zagrejte slatku pavlaku do vrenja i prelijte izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se potpuno ne otope i ne povežu. Preliti poleko preko čizkejka. Ne morate razmazivati, ima dovoljno da se prelije svuda.

Ostaviti u frižider nekoliko sati, kako bi se torta što bolje stegnula i ohladila. Dekoraciju možete da uradite i ne morate, ovako je sasvim dovoljno.

(Domaći recepti)

00:26
Torta Izvor: TikTok/_fromtheground