Sastojci:

  • 400 gr paradajza iz konzerve
  • 300 gr svežeg paradajza (može zamrznut)
  • 250 gr pirinča za rižoto
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1kašika maslinovog ulja
  • 2 kašike putera
  • 4 kašike parmezana
  • 1 kocka za supu od povrća
  • 2 kašike lista ruzmarina
  • 2 kašike lista bosiljka
shutterstock-166236845.jpg
Foto: Shutterstock

  Priprema:

  1. Iseckajte paradajz i izmiksajte u blenderu.
  2. Rastvorite kocku za supu u litar vode, pa polovinu polako dodajte u blender mešajući paradajz.
  3. Sipajte u šerpu, u ostatak supe i stavite da polako vri.
  4. Zagrejte puter i ulje u dubljoj šerpi, pa dodajte iseckan crni luk i dinstajte 6-7 minuta dok ne omekša.
  5. Dodajte sitno seckan beli luk i ruzmarin, kratko promešajte, pa dodajte i pirinač i pržite jedan minut na tihoj vatri.
  6. Polako dodajte vruću supu s paradajzom. Često mešajte, dodajući pomalo supu kako bude uvrila.
  7. Posle dvadesetak minuta, rižoto će već biti kremast jer će pirinač upiti svu supu.
  8. Poklopite i ostavite da malo stoji.
  9. Promešajte, dodajte bosiljak i servirajte posuto parmezanom.

Prijatno!