Ako vam se jede nešto slatko, lagano i kremasto, neka vaš izbor bude tiramisu. Recept ne zahteva mnogo vremena za pripremu, a dodatna prednost je u tome što možete da napravite manju količinu i da je odmah rasporedite u čaše, tako će se tiramisu brže ohladiti i biti kao onaj iz poslastičarnice.
Tiramisu je mnogima omiljena poslastica, jer se brzo i lako sprema, a uz to je ukusniji od sladoleda. Donosimo vam recept za najkremastiji tiramisu koji će vas rashladiti i osvežiti tokom letnjih vrućina.
Sastojci:
- 250 g piškota
- 4 jaja
- 100 g šećera u prahu
- 1 kesica vanilin-šećera
- 400 g maskarponea
- 200 ml nes-kafe
- 40 g kakao-praha
Priprema:
Skuvajte nes-kafu i ostavite je da se ohladi. Umutite četiri žumanca sa 100 grama šećera u prahu, dodajte vanilin-šećer, pa skuvajte na pari i ostavite da se prohladi.
U prohlađeni fil od žumanaca i šećera dodajte maskarpone i dobro izmutite tako da krem bude gladak.
Spremite čaše, pa u svaku od njih na dno stavite dve piškote koje ste prethodno potopili u nes-kafu. Preko piškota stavite krem, pospite ga sa malo kakao-praha, a onda ponovite postupak.
Tiramisu stavite u frižider da se dobro ohladi i uživajte.
Bon Appétit
Stil/Žena