Ako vam se jede nešto slatko, lagano i kremasto, neka vaš izbor bude tiramisu. Recept ne zahteva mnogo vremena za pripremu, a dodatna prednost je u tome što možete da napravite manju količinu i da je odmah rasporedite u čaše, tako će se tiramisu brže ohladiti i biti kao onaj iz poslastičarnice.

Tiramisu je mnogima omiljena poslastica, jer se brzo i lako sprema, a uz to je ukusniji od sladoleda. Donosimo vam recept za najkremastiji tiramisu koji će vas rashladiti i osvežiti tokom letnjih vrućina.

shutterstock_1499080331.jpg
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 250 g piškota
  • 4 jaja
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kesica vanilin-šećera
  • 400 g maskarponea
  • 200 ml nes-kafe
  • 40 g kakao-praha

Priprema:

Skuvajte nes-kafu i ostavite je da se ohladi. Umutite četiri žumanca sa 100 grama šećera u prahu, dodajte vanilin-šećer, pa skuvajte na pari i ostavite da se prohladi.

U prohlađeni fil od žumanaca i šećera dodajte maskarpone i dobro izmutite tako da krem bude gladak.

Spremite čaše, pa u svaku od njih na dno stavite dve piškote koje ste prethodno potopili u nes-kafu. Preko piškota stavite krem, pospite ga sa malo kakao-praha, a onda ponovite postupak.

Tiramisu stavite u frižider da se dobro ohladi i uživajte.

Bon Appétit

 Stil/Žena

00:13
Recept za domaći sladoled od banana i kikiriki putera Izvor: Instagram/myebycosta