Verovatno najmekša poslastica na svetu, a pravi se od samo tri sastojka.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 120 g bele čokolade
  • 120 krem sira (sirni namaz)

Priprema:

Stavite čokoladu da se topi na pari. Odvojite žumanca i belanca i umutite belanca u čvrsti sneg.

Kada se čokolada otopi, umešajte krem sir i žumanca, pa polako dodajte umućena belanca.

Smesu sipajte u kalup i pecite na 170 stepeni 15 minuta.

Posle 15 minuta smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite kolač još 15 minuta.

Nakon 30 minuta pečenja, ugasite rernu i ostavite da se kolač peče na postojećoj temperaturi još 15 minuta.

Kolač ohladite i pospite šećerom u prahu.

Bon Appétit!

 Stil/City Magazine

00:43
Recept za lagani mlečni kolač Izvor: Instagram / pratikyemek.tarifleri