Sastojci:

  • Breskve 4 veće ( što zrelije)
  • Braon šećer količina zavisi od ukusa breskve, oko 100gr
  • Gustin 1 kašika
  • Cimet
  • Sok od pola limuna

Priprema:

Iseći breskve na kriške pa preko njih sipati ostale sastojke i sve promešati da se lepo sjedini.

 Za krambl:

  • Oko 60gr brašna
  • Oko 70-80gr putera/margarina hladnog (ako ostane puno suvog brašna dodajte još malo)
  • Oko 70 gr šećera 
  • Cimeta malo
  • 30 gr ovsenih 
  • Nekoliko komada izmrvljnog keksa

Priprema:

Dobro izmešati sve sastojke, pa ih sipati preko breskvis a sećerom, slimunom i cimetom i zatim peći oko 1h na 180h ili dok kolač počne da rumeni, a sok u kome se nalazi vri.

Na kraju poslužiti sa kuglom sladoleda od vanile.

Prijatno!