Sastojci:
- Breskve 4 veće ( što zrelije)
- Braon šećer količina zavisi od ukusa breskve, oko 100gr
- Gustin 1 kašika
- Cimet
- Sok od pola limuna
Priprema:
Iseći breskve na kriške pa preko njih sipati ostale sastojke i sve promešati da se lepo sjedini.
Za krambl:
- Oko 60gr brašna
- Oko 70-80gr putera/margarina hladnog (ako ostane puno suvog brašna dodajte još malo)
- Oko 70 gr šećera
- Cimeta malo
- 30 gr ovsenih
- Nekoliko komada izmrvljnog keksa
Priprema:
Dobro izmešati sve sastojke, pa ih sipati preko breskvis a sećerom, slimunom i cimetom i zatim peći oko 1h na 180h ili dok kolač počne da rumeni, a sok u kome se nalazi vri.
Na kraju poslužiti sa kuglom sladoleda od vanile.
Prijatno!
Budi deo Stil zajednice.