Danijela Pantić je kod nas poznata kao čarobnica koja kuva i sve objavljuje na stranici recepti_za_sreću. Kako sama kaže "to je njen kreativni kutak" gde desli svoje ideje za svakodnevne obroke, dok preko 179 hiljada ljudi uživa gledajući kremaste đakonije koje ona sprema.

Danijela kaže da nije kuvala sve dok se nije odvojila od roditelja i počela da živi sama, te smatra da je to najbolji način da naučite sami da kuvate jer je praksa najbitnija. Pitali smo je koje jelo za nju predstavlja čistu sreću je: 

"Za mene je savršen recept za sreću bilo koje jelo koje deliš sa dragim ljudima. Ti trenuci okupljanja oko stola i smeha, pretvaraju i najjednostavnije jelo u pravi užitak. Palačinke su pravi primer za to!

Jednostavno, brzo, svi su u procesu spremanja. Neko peče, neko maže, neko mota, svi srećni!"

1000065638.jpg
Foto: Privatna Arhiva

Da li sreća stvarno dolazi konzumiranjem dobrog jela, ispijanjem dobrog vina?

Mala doza hedonizma gde vladaju ukusi upareni sa dobrim vinom svakako jesu trenutak za sreću. Vreme za sebe i uživanje u malim stvarima gde zastaneš, usporiš i pustiš čula da urade svoje.

1000049418.jpg
Foto: Privatna Arhiva

Današnje generacije imaju tu mogućnost da hranu poruče, pa sve manje njih kuva.. Šta biste im savetovali? Koja jela treba da znaju svi da spreme, bez obzira na želju i volju za kuvanjem?

Razumem da današnje generacije žive brzo i da je poručivanje hrane praktično, ali verujem da je bitno znati da spremiš makar nekoliko osnovnih jela, biti na neki način samostalan.

Moj savet je: nauči bar nekoliko bazičnih stvari - da ispečeš jaje onako kako voliš, da skuvaš pastu al dente (a ne da je pretvoriš u kašu), da spremiš jednostavan sos od paradajza, ispečeš piletinu u rerni ili napraviš domaću supu. To nisu komplikovane stvari ali mnogo znače. Nisu samo veštine, to su mali rituali brige o sebi. A kad jednom osetiš tu malu pobedu, da si sebi napravio nešto ukusno, možda ti kuvanje postane i izvor zadovoljstva, a ne obaveza.

1000063061.jpg
Foto: Privatna Arhiva

Ukoliko žele da zavedu dečka/devojku, koje jelo je idealno za tu priliku?

Ne bi trebalo da bude ništa komplikovano, bitan je trud da nešto sam spremiš. Pasta je uvek dobar izbor jer nije zahtevna za pripremu.
Akcenat stavite na atmosferu, biće bonus svemu što spremite.

Dajte nam recept za vaš srećni obrok, nešto čemu nikad niste mogli da odolite i što možete jesti u bilo koje doba dana i noći?

Ne mogu da odolim sladoledu. To je moja slaba tačka! Pošto vodim računa o ishrani, rešenje je zdravija varijanta sladoleda.

Evo recepta:

POTREBNO:

  • 3 zrele banane (baš zrele, zbog slatkoće)
  • 2 kašike kikiriki putera
  • Šaka ili dve oraha (po želji)
  • Šaka ili dve čoko kapljica ili naseckane čokolade po želji
  • Med ili zaslađivač koiji koristite (kod mene pune 2 kašike meda)
  • Vrlo malo mleka da se lakše izblenda.

Priprema: Banane naseckati na kolutiće pa staviti u zamrzivač na 3- 4 sata da se zalede. Ubaciti ih sa ostalim sastojcima u blender, mleko dodati vrlo malo na kraju i dozirati ako je potrebno. Staviti u posudu, posuti sa još malo oraha i čokolade. Par sati u zamrzivaču i može se služiti.

I ako može predlog obroka kojeg možemo spremiti kod kuće i nositi na posao svaki dan, možda neka obrok salata?

Obrok koji često nosim na posao je upravo obrok salata. Brzo, praktično i ukusno.

Potrebno je: 

  • 200 g pilećeg filea
  • Zelena salata/Iceberg
  • Baby spanać
  • Čeri paradajz
  • avokado
  • Par listova slanine
  • So, senf, grčki jogurt, maslinovo ulje, crvena paprika, beli luk u prahu

Napraviti marinadu za piletinu od maslinovog ulja, senfa, soli, belog luka u prahu i crvene paprike. Uvaljati piletinu i ispržiti na malo ulja, kao i slaninicu. Svo povrće naseckati, dodati piletinu i slaninicu.

Dressing: Grčki jogurt, so, senf i maslinovo ulje sjediniti i preliti preko salate. Ispeći tortilju na tiganju, naseckati na delove i staviti uz salatu.

 Ako ste i vi kao i mi oduševljeni ovim đakonijama na Instagram profilu recepti_za_srecu i načinom na koji kuva Danijela Pantić, dođite na kulinarski Masterclass koji organizuje magazin i web portal Stil - 7. juna 2025. godine, u prijatnom ambijentu BIG FASHION šoping centra u Višnjičkoj 84, u periodu od 16 do 18 časova.

Tamo će vas čekati Danijela Pantić i Marina Ilić koje će vam pokazati kako da svoje kulinarsko umeće dovedete do savršenstva.

Možete biti posmatrača, a možete i da se prijavite i budete učesnici u kulinarskom Masterclass-u i to prijavom na mejl adresu events_wmg@wm.group ili popunite prijavu na OVOM LINKU.

Čekamo Vas!