Sastojci:

600 g pilećih grudi
2 kafene kašike senfa
1 čen belog luka
150 g + 100 g kačkavalja
100 g slanine
1 jaje
1 supena kašika kisele pavlake
200 g pavlake za kuvanje
30-50 g mirođije
so, biber

pilece-rolnice.00-02-55-05.still016.jpg
Foto: IGY THE COOK

 Priprema:

1. Pileće grudi istući tučkom za meso, pa posuti solju i biberom.

2. Pomešati seckani beli luk i senf. Namazati piletinu senfom, staviti komade kačkavalja i urolovati. Tako pripremljeno meso uviti u slaninu. Staviti meso u pleh.

3. Razbiti jedno jaje, dodati kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje, zatim i mirođiju. Posoliti, pobiberiti i dobro promešati. Preliti preko mesa.

4. Peći 30 minuta na 200 stepeni.

5. Izvaditi iz rerne, posuti kačkavaljem i dopeći još 10 minuta.