Babure punjene kupusom, recept koji mi već 18 godina uspeva: Prvi put sam ih probala kod prijateljice i oduševila se

Ukus je izbalansiran između kiselkastog i slatkastog, a kupus u paprikama daje posebnu hrskavost koja oduševljava svakoga ko je proba.

Recepti
Autor:
Babure punjene kupusom, recept koji mi već 18 godina uspeva: Prvi put sam ih probala kod prijateljice i oduševila se
Foto: Printscreen Youtube / Brzi recepti i saveti

Recept za babure punjene kupusom – već 18 godina ne menjam ovaj način pripreme i uvek su savršene.

Prvi put sam probala ove paprike punjene kupusom kod bliske prijateljice, i odmah su mi se uvukle pod kožu!

Od tada, svake godine pravim ovu turšiju, a recept se pokazao kao nepogrešiv.

Potrebni sastojci:

  • 5 kg paprika babura
  • 2 glavice kupusa
  • biber u zrnu
  • nekoliko listova lovora
Paprike punjene kupusom
foto: Youtube Printscreen / Emiramis kuhinja

Za preliv:

  • 3 l vode
  • 1 l sirćeta
  • 150 g soli
  • 200 g šećera

Paprike oprati, izbušiti i očistiti od semenki. Zatim iseckati ili izrendati kupus, pa ga posoliti, izmešati i ostaviti malo da odstoji.

Iscediti ga potom dobro i puniti paprike, a zatim ih ređati u tegle. Između staviti biber i lovorov list.

Sipati vodu, sirćem so i šećer u šerpu i napraviti sirup - sačekati da proključa i preliti paprike.

Ova turšija nije samo prelepa na oko, već se savršeno slaže uz razna jela.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs