Recept za babure punjene kupusom – već 18 godina ne menjam ovaj način pripreme i uvek su savršene.
Prvi put sam probala ove paprike punjene kupusom kod bliske prijateljice, i odmah su mi se uvukle pod kožu!
Od tada, svake godine pravim ovu turšiju, a recept se pokazao kao nepogrešiv.
Potrebni sastojci:
- 5 kg paprika babura
- 2 glavice kupusa
- biber u zrnu
- nekoliko listova lovora
Za preliv:
- 3 l vode
- 1 l sirćeta
- 150 g soli
- 200 g šećera
Paprike oprati, izbušiti i očistiti od semenki. Zatim iseckati ili izrendati kupus, pa ga posoliti, izmešati i ostaviti malo da odstoji.
Iscediti ga potom dobro i puniti paprike, a zatim ih ređati u tegle. Između staviti biber i lovorov list.
Sipati vodu, sirćem so i šećer u šerpu i napraviti sirup - sačekati da proključa i preliti paprike.
Ova turšija nije samo prelepa na oko, već se savršeno slaže uz razna jela.