Blogerka Bojana podelila je recept za preukusne palačinke sa "ruby" namazom, a one su postale popularne brzinom svetlosti, te su se upisale mnogima na licu omiljenih namirnice. Naime, testo je neverovatno vazdušasto, a ovaj predivan krem im daje poseban ukus.
Potrebni sastojci za palačinke:
- 2 veća jaja
- 50 ml ulja
- 30 ml mleka
- 350 g brašna
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- vrh čajne kašičice praška za pecivo
Za "rubi" namaz:
- 200 g "ruby" čokolade
- 200 ml pavlake za šlag
- 250 g krem- sira po želji
- šećer u prahu
Način pripreme:
Belanca posebno umutite u sneg, a sve ostale sastojke dobro promešajte.
Kutlačom spojite obe smese, pa ostavite sa strane oko 15 minuta kako bi se smesa odmorila.
Za to vreme pripremite namaz. U činiju stavite pavlaku za šlag i usitnjenu rubi čokoladu. Mešajte na laganoj vatri sve dok se čokolada ne otopi.
Malo prohladite smesu, pa je umešajte u krem-sir po želji.
Po želji dodati i šećer u prahu.Palačinke peći na srednjoj vatri s obe strane dok ne dobiju zlatnu boju, a potom ih filujte kremom od rubi čokolade.
Rubi čokolada ne sadrži veštačke boje ili bobičasto voće, kao što neki misle. Divnu ružičastu boju daje joj posebna vrsta kakao zrna koja rastu u Ekvadoru i Brazilu.