Plavi patlidžan je veoma zdrava i ukusna namirnica, ali njegova priprema ume da bude izazovna. Turski kuvar otkrio je kako ga oni spremaju da bude sočan, mekan i ukusan.
Sastojci:
- 2 patlidžana
- 3 jaja
- 150 gr prezli
- 2 kašike brašna
- so
- biber
- slatka mlevena paprika
- 1 kašičica senfa
- origano
Priprema:
Patlidžan oljuštiti, iseći na pola pa ga iseći tako da dobijete "lepezu" kao na snimku recepta. Zatim ga kuvati u poklopljenoj posoljenoj vodi i dva minuta nakon ključanja izvaditi patlidžan da se ohladi.
Jaja, senf, so, biber i papriku pomešati u jednoj činiji, a prezle, brašno, so, biber i origano u drugoj. Zatim patlidžan uvaljati prvo u prezle, pa u jaja i prziti na zagrejanom ulju sa obe strane.
Prijatno!
Bonus video: