Sastojci:
- 2 veća i duža plava patlidžana
- 1/2 kg feta sira
- 1 čaša kisele pavlake
- 4 čena belog luka
- maslinovo ulje
- 2 veze peršuna
- sok od limuna
- so, biber
Priprema:
1. Patlidžane operite, osušite ih i isecite uzduž na tanje šnite. Svaku šnitu posolite i ostavite pola sata da puste vodu, a potom svaku prosušite.
2. Ispržite patlidžan na zagrejanom maslinovom ulju i na papirnom ubrusu ga ocedite.
3. Sir narendajte, dodajte mu kiselu pavlaku i protisnut beli luk. Sve začinite biberom i dobro izmutite. Na svaku šnitu patlidžana stavite kašiku fila i pravite rolnice.
4. Peršun sitno iseckajte, posolite ga i dodajte sok od limuna i maslinovo ulje. Izmešajte i time prelijte gotove rolnice.