Violeta 30 godina pravi turšiju na isti način: Drži je u ostavi jer nema podrum, savršeno čuva povrće tokom zime

Violeta Mašković nam je pokazala kako da napravite turšiju koja može opstati preko cele zime i to u ostavi koja se greje

Recepti
Autor:
Violeta 30 godina pravi turšiju na isti način: Drži je u ostavi jer nema podrum, savršeno čuva povrće tokom zime
Foto: Printscreen/youtube

Odaberite povrće koje vam se dopada i koje volite, sve to izrežite na sitnije kao za šarenu saltu.

Na 5kg. povrća idu sledeće namirnice:

  • 5 kašika soli
  • 15 kašika šećera
  • 3-4 kašike eksencije
  • 100-130ml ulja
  • Biber u zrnu, lovorov list
  • 1 konzervans
  • 1/2 vinobran

Kada iseckate povrće na sitno, preko njega stavite so, šećer, sirće, ulje, biber, konzervans i vinobran. Sve izmešajte pa stavite u tegle i čuvajte u ostavi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs