Ljute papričice u tegli: Svaka kuća mora imati domaće feferone spremljene bez konzervansa

Zimnica nije zimnica ako u ostavi ne stavite neku teglu feferona

Recepti
Autor:
Ljute papričice u tegli: Svaka kuća mora imati domaće feferone spremljene bez konzervansa
Foto: Printscreen/youtube

Papričice poređajte u tegle. Stavite između po jedan list lovora, nekoliko listića belog luka, biber u zrno, slačicu, korijander. Zatim pripremite preliv.

1litar vode, 1,5 supene kašike soli, 1,5 supene kašike šećera, oko 350 mililitara alkoholnog 9% sirćeta.

Ključalom vodom prelijte papričice, napunite tegle do vrha. Zatim odmah zatvorite novim i čistim zatvaračima.

U zagrejanoj rerni na 100 stepeni Celzijusa stavite tegle. Nakon 30 minuta isključite, ali tegle ostavite da se ohlade u rerni. Nakon toga smestite u ih ostavu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs