Ovu zimnicu spremam već 30 godina i uvek se pojede do poslednje tegle: Barene paprike punjene povrćem

Kraj leta znači i pripremu zimnice koja će vam odlično doći tokom zimskih dana kada budete kuvali ukusna jela

Recepti
13:36h Autor:
Ovu zimnicu spremam već 30 godina i uvek se pojede do poslednje tegle: Barene paprike punjene povrćem
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 4 kg očišćenih paprika

Smesa za barenje:

  • 2 l vode
  • 1 l vinskog sirćeta
  • 250gr soli
  • 250gr šećera
  • 2 kesice bele slašice
  • 2 kesice bibera u zrnu

Fil za punjenje:

  • 3kg kupusa
  • 1kg šargarepe
  • 2 vezice peršuna
  • 3 glavice belog luka
  • so dodati po potrebi

Priprema: Paprike bariti minut do dva ne više, a potom ih napuniti smesom koju ste lepo začinili. Tegle zaliti vrelom tečnošću u kome su se barile, odmah zatvoriti poklopcima i zaviti do hlađenja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs