Predlog za ručak: Sladak kupus iz rerne je bolji od svadbarskog

Kupus iz rerne često ima bolji ukus nego pečenje, a ovaj današnji recept je čist primer

Recepti
Predlog za ručak: Sladak kupus iz rerne je bolji od svadbarskog
Foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 6 pilećih bataka
  • 1,5kg kupusa
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 papričica
  • 2 paradajza
  • Ulje, so, suvi začuin, začinska ljuta i slatka paprika, biber, alkoholno sirće.
  • 80-100gr. pirinača
  • Beli luk
  • 100ml vode
  • 1 paradajz
  • 1 paprika
  • 1 papričica

Priprema: Pileće batake dobro usolite i uvaljajte u začine pa ih kratko ispržite na ulju. Ostavite ih sa strane dok pripremate povrće. Kupus isecite kao za kupus salatu, pa mu dodajte papriku, paradajz, papričicu, začine, ulje i sirće i stavite u tiganj da se prodinsta. Dodajte mu opran pirinač pa sve lepo izmešajte. Preručite u dublju tepsiju ili grne pa dodajte i meso i sve ostavite da se zapeče pola sata na 200 stepeni Celzijusa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs