Čuveni britanski kuvar i TV zvezda Džejmi Oliver pohvalio se na Instagramu da je u Beogradu otvoren njegov restoran "Džejmis italijan" (Jamie’s Italian).
Njegovi recepti izazivaju veliko interesovanje budući da nose brojne trikove sa sobom. Kajgana je mnogima omiljen doručak, a premda se sprema izuzetno lako, postoje trikovi vredni zapisivanja, koji će je učiniti savršeno ukusnom, svoje trikove ima i slavni kuvar, a on najbolje zna kako nekom običnom jelu dati posebnu čar.
U Jutjub snimku "Kako napraviti savršenu kajganu", Džejmi Oliver savetuje kako da učinite kajganu još boljom, iako ste se tokom godina spremanja ovog doručka sigurno izveštili.
Džejmi je podelio savet kako napraviti kajganu na francuski i američki način, ali ovaj recept je za englesku kajganu.
— Kokošje jaje je najukusnija i najjeftinija forma proteina na planeti, ovo je činjenica. Ima pregršt mikronutrijenata i brzo se kuva — istakao je Oliver.
Ako pravite kajganu za dvoje, dovoljna su dva jajeta po osobi, kaže on. Umutite ih u činiji i dodajte malo soli.
Zagrejte ringlu na umerenu temperaturu, u tiganj sipajte putera i stavite na šporet. Zatim dodajte jaja i kad se jaja počnu malo zgušnjavati, mešajte na svakih 5 sekundi.
Oliver tvrdi da, mada neki ljudi sipaju mleko ili pavlaku, to nije neophodno da bi bilo kremasto, kada se jaja lepo spremaju.
Kada ih skinete sa šporeta, jaja će nastaviti da se prže jer je tiganj još vruć. Da ne bi zagorela, pomerite jaja na jednu stranu tiganja.
Sipajte ih na tost, koji možete namazati puterom, a i ne morate, jer jaja već imaju putera od prženja.
Možete ih jesti sa slaninom, kobasicom, paradajzom ili pasuljem, za pravi engleski doručak.
(Stil/ Glossy)
Bonus video: