RECEPT POZNATOG KUVARA IZ AMERIKE ZA NAJUKUSNIJU KAJGANU IKADA: U pripremi omiljenog doručka Srbi prave VELIKU grešku

Kajgana po receptu najpoznatijeg kuvara iz Amerike ima neopisiv ukus!

Recepti
09:54h Autor:
RECEPT POZNATOG KUVARA IZ AMERIKE ZA NAJUKUSNIJU KAJGANU IKADA: U pripremi omiljenog doručka Srbi prave VELIKU grešku
Kajgana, Foto: Shutterstock

Čuveni američki kuvar Entoni Burden pre nekoliko godina je otkrio recept za najukusniju kajganu, inače omiljeni doručak mnogima u Srbiji. Slovi za velikog stručnjaka, a priča se da je probao svu hranu na svetu barem jednom. Naime, istakao je da svi koji komplikuju proces pravljenja i dodaju bespotrebne namirnice poput mleka i pavlake - greše. Smatra da ukoliko pratite njegovo upustvo - napravićete je na najbolji način, a ukus će vas očarati.

Entoni Burden
foto: Profimedia

Podvukao je da u kajganu nikako ne bi trebalo da dodajete sledeće namirnice:

  • voda
  • mleko
  • pavlaka

Sa druge strane, treba voditi računa da tiganj bude vruć, ali ne previše. Jaja se promešaju prethodno u posudi i začine se samo solju i biberom. Mutite jaja dok se belance i žumance stope, ali pazite da ne preterate i ne pretvorite smesu u penu.

Kajgana
foto: Printscreen Youtube - Insider Tech

Na tiganj dodajte obilnu količinu putera i grejte dok se ne zapeni.

Izlijte jaja pa ih pustite da se stisnu i neko vreme peku dok ne dobiju kakav-takav oblik. Zatim ih promešajte viljuškom, i to u obliku brojke osam po tiganju. Sklonite tiganj sa ringle kad kajgana postane prozračna i čvrsta.

"Mislim da ni pavlaka ni mleko ne oplemenjuju ukus jajeta. Stvar je upravo u njemu. Kad pravite kajganu, ne pravite quiche", rekao je Burden.

Naravno, treba paziti da se jaja ne prepeku, jer tako postanu previše tvrda, a Burden još dodaje da na kraju ne treba previše viljuškom mešati jaja, jer ćemo inače dobiti sitne komadiće umesto kajgane.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs