Punjene paprike po receptu kuvara iz Grčke mnogima su postale omiljeno jelo! Svršen su spoj tradicije i grčke kuhinje osvojićeva vas već pri prvom mirisu i zalogaju! Gotove su za svega 25 minuta, prave se veoma lako i možete ih jesti bez griže saveti, jer su zdrave!
Sastojci:
- 6 paprika babura
- 360 gr tunjevine
- 250 ml grčkog jogurta
- kašika senfa
- 1 mladi luk
- sok od pola limuna
- 80 gr kikirikija
- so i biber
- 50 gr kačkavalja

Kako se prave?
Uzmite paprike, presecite na pola, stavite u pleh i pecite u rerni na 220 c oko 20 minuta. Za to vreme napravite nadev. Pomešajte tunjevinu, grčki jogurt, senf, mladi luk, sok od limuna i kikiriki. Posolite i pobiberite. Nadevajte paprike, na kraju dodajte rendani kačkavalj, i zapecite još 5 minuta na 220c.