Potrebno za pire krompir:
- 5 većih krompira
- 3 kašike maslaca
- 1 šolja mleka
- so
Potrebno za fil od mesa:
- 300 grama junetine na kockice (može i piletina)
- 1 crni luk
- 4 kašike ulja
- 300 grama spanaća
- 200 grama pečuraka
- so i biber
Bešamel sos
- 3 kašike ulja ili 2 kašike maslaca
- 2 kašike brašna
- 2 šolje mleka
- so
Priprema: Prvo skuvajte krompir za pire. Napravite i bešamel sos tako što ćete u šerpu zagrejati maslac, dodati brašno i lagano umutiti mleko dok se sve ne sjedini. Začiniti po ukusu.
Kada ste napravili bešamel i krompir skuvali, sada se bacite na pripremu mesa.
U zagrejanom tiganju predinstajte crni luk, dodajte kockice pilećeg ili junećeg mesa, a potom i pečurke sitno seckane. Sve začinite i dinstajte na laganoj vatri oko 20ak minuta. Dodajte i spanać i kada se sve sjedini sklonite sa ringle.
Krompiru dodajte mleko i maslac pa umutite u pire.
U vatrostalne činije prvo stavite sloj krompir pirea, pa preko dodajte sloj od mesa i pečuraka i spanaća, a onda preko svega toga obilno nalijte bešamel sos i malo kačkavalja.
Zapecite u rerni oko 15 minuta na 180 stepeni Celzijusa.