TURSKI PIRE KROMPIR SA MESOM, PEČURKAMA I SPANAĆEM JE SAVRŠEN RUČAK: Kremasto, sočno, a puno vitamina i minerala

Savršenu ideju za ručak našli smo među turskim receptima. Evo kako oni spremaju meso i pire krompir

Recepti
Autor:
TURSKI PIRE KROMPIR SA MESOM, PEČURKAMA I SPANAĆEM JE SAVRŠEN RUČAK: Kremasto, sočno, a puno vitamina i minerala
Foto: Printscreen/youtube

Potrebno za pire krompir:

  • 5 većih krompira
  • 3 kašike maslaca
  • 1 šolja mleka
  • so

Potrebno za fil od mesa:

  • 300 grama junetine na kockice (može i piletina)
  • 1 crni luk
  • 4 kašike ulja
  • 300 grama spanaća
  • 200 grama pečuraka
  • so i biber

Bešamel sos

  • 3 kašike ulja ili 2 kašike maslaca
  • 2 kašike brašna
  • 2 šolje mleka
  • so
    Ručak
    foto: Printscreen/youtube

Priprema: Prvo skuvajte krompir za pire. Napravite i bešamel sos tako što ćete u šerpu zagrejati maslac, dodati brašno i lagano umutiti mleko dok se sve ne sjedini. Začiniti po ukusu.

Kada ste napravili bešamel i krompir skuvali, sada se bacite na pripremu mesa.

U zagrejanom tiganju predinstajte crni luk, dodajte kockice pilećeg ili junećeg mesa, a potom i pečurke sitno seckane. Sve začinite i dinstajte na laganoj vatri oko 20ak minuta. Dodajte i spanać i kada se sve sjedini sklonite sa ringle.

Krompiru dodajte mleko i maslac pa umutite u pire.

U vatrostalne činije prvo stavite sloj krompir pirea, pa preko dodajte sloj od mesa i pečuraka i spanaća, a onda preko svega toga obilno nalijte bešamel sos i malo kačkavalja.

Zapecite u rerni oko 15 minuta na 180 stepeni Celzijusa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs