Sastojci:
- 500 grama piletine (bataci, karabataci, veći komadi prsa...)
- 2 glavice crnog luka
- 3 šargarepe
- 1 manji koren celera
- 2 kašike koncentrata paradajza
- 2 kašičice mlevene crvene paprike
- 3 kapike kisele pavlake
- Pileća supa
- peršun
- ulje
- so
- biber
Priprema:
Piletinu posolite i pobiberite, a na tiganju zagrejte ulje, pa na svih strana zapecite meso.
Izvadite meso iz tiganja i na isto ulje dodajte sitno seckani luk.
Dinstajte dok meso ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodajte narendanu šargarepu i celer.
Još kratko dinstajte, pa dodajte supu toliko da prekrije povrće.
Začinite crvenom paprikom, posolite i pobiberite, a zatim dodajte i koncentrat paradajza.
Dobro promešajte, pa dodajte meso i pustite da se kuva oko sat vremena.
U slučaju da supa ispari, svakako ga dodajte još kako biste na kraju dobili bogat sos.
Pred kraj kuvanja iz tiganja izvadite meso i deo supe, pa ga pomešajte s kiselom pavlakom.
Preostalo povrće u tiganju usitnite štapnim mikserom i dodajte mešavinu s kiselom pavlakom.
Dobro promešajte, vratite meso, pospite svežim peršunom i poslužite toplo.