Vesna Zmijanac je poznata kao prava domaćica i vrsna kuvarica, koja često i rado pravi brojne slane i slatke đakonije. Takav je i ovaj njen recept za kupus sa teletinom, sočno i slasno jelo koje osvaja ukusom.

Potrebno je
- oko 700 grama teletine
- veća glavica kupusa
- jedan crni luk
- jedna šargarepa
- po želji krompir
- 150 ml soka od paradajza
- kašika mlevene paprike
- kašika biljnih začina
- kašika brašna
- biber
- malo celera po ukusu

Priprema
Isecite teletinu na veće komade pa je poređajte po dnu šerpe. Preko stavite polovinu kupusa (listove koje ste isekli na veće delove), zatim luk i šargarepu iseckanu na kolutove. Preko toga složite ostatak kupusa, prelijte sokom od paradajza i dodajte začine. Nalijte toplom vodom, poklopite i ostavite da se kuva dva sata na tihoj vatri. Na kraju napravite zapršku, dodajte jelu i ostavite da se krčka još nekoliko minuta.
Stil/Trpeza