3 NAJKREMASTIJE MRSNE TORTE BEZ PEČENJA: Gotove su za manje od 20 minuta, a tope se u USTIMA

Donosimo vam recepte za 3 najkremastije mrsne torte, koje se spremaju za manje od 20 minuta.

Recepti
3 NAJKREMASTIJE MRSNE TORTE BEZ PEČENJA: Gotove su za manje od 20 minuta, a tope se u USTIMA
Foto: Profimedia

Beli anđeo

Torta, Bela torta
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu
  • 1 l mleka
  • 4 kesice pudinga od vanile
  • 200 g bele čokolade
  • 12 kašika šećera
  • 100 g mleka u prahu
  • 250 g margarina
  • 125 g putera
  • 500 g šlaga
  • 4 čaše kisele pavlake

Priprema: Skuvati puding u zaslađenom mleku, dodati 100 g bele izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti puding da se ohladi. Kada se puding ohladi sjediniti ga sa puterom, margarinom i mlekom u prahu. Preostalu čokoladu sitno iseckati i umešati u fil. Sve lepo sjediniti. Zatim za drugi fil umutiti šlag sa hladnom vodom i dodati kiselu pavlaku, sve dobro lagano sjediniti varjačom.

Filovati: Jednu koru premazati filom od pudinga, pa filom od šlaga, pa kora i sve tako dok ima materijala, poslednju koru premazati šlagom.

Lenja žena

Torta, Lenja žena
foto: Printscreen/youtube

Sastojci:

  • 200 g krema
  • 300 g plazme mlevene
  • 300 g malina
  • Šlag
  • Orasi za dekoraciju

Priprema: Umutite oko 700 grama šlaga. Podelite šlag na tri jednaka dela. U prvi deo stavite mlevenu plazmu, u drugi deo stavite krem, a treći deo ostavite takav kakav jeste. Složite u kalup prvo deo sa plazmom, pa preko poređajte maline, pa stavite deo šlaga sa kremom, pa poređajte maline, pa reko šlag bez ičega i pospite orasima. To je to. Ohladite i poslužite.

Pesak torta

Pesak torta
foto: Printscreen Instagram / Slatka domaćica

Sastojci:

  • 1 l mleka
  • 4 pudinga od vanile
  • 300g šećera
  • 250g margarina
  • 200g mlevenog keksa
  • 200g kokosa
  • 200g mlevenih oraha
  • šlag za dekoraciju

Priprema: Skuvajte 4 pudinga od vanile, ali ne prema uputama s kesice, nego u 1 l mleka. Puding ohladiti i u njega dodati margarin koji je penasto umućen sa šećerom. Smesu podelite na tri dela. U jedan deo dodati kokosovo brašno, u drugi mlevene orahe, a u treći mleveni keks. Treba dodati toliko sastojaka da puding bude dovoljno čvrst da se može razmazati. U kalup za tortu staviti prvo fil sa keksom, preko fil s kokosom, a na kraju s orasima. Tortu zatim po želji dekorišite umućenim šlagom. Po želji, ostavite tortu u frižider da se stegne.

Bonus video: Kako iseći okruglu tortu na puno parčića

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs