Beli anđeo
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 1 l mleka
- 4 kesice pudinga od vanile
- 200 g bele čokolade
- 12 kašika šećera
- 100 g mleka u prahu
- 250 g margarina
- 125 g putera
- 500 g šlaga
- 4 čaše kisele pavlake
Priprema: Skuvati puding u zaslađenom mleku, dodati 100 g bele izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti puding da se ohladi. Kada se puding ohladi sjediniti ga sa puterom, margarinom i mlekom u prahu. Preostalu čokoladu sitno iseckati i umešati u fil. Sve lepo sjediniti. Zatim za drugi fil umutiti šlag sa hladnom vodom i dodati kiselu pavlaku, sve dobro lagano sjediniti varjačom.
Filovati: Jednu koru premazati filom od pudinga, pa filom od šlaga, pa kora i sve tako dok ima materijala, poslednju koru premazati šlagom.
Lenja žena
Sastojci:
- 200 g krema
- 300 g plazme mlevene
- 300 g malina
- Šlag
- Orasi za dekoraciju
Priprema: Umutite oko 700 grama šlaga. Podelite šlag na tri jednaka dela. U prvi deo stavite mlevenu plazmu, u drugi deo stavite krem, a treći deo ostavite takav kakav jeste. Složite u kalup prvo deo sa plazmom, pa preko poređajte maline, pa stavite deo šlaga sa kremom, pa poređajte maline, pa reko šlag bez ičega i pospite orasima. To je to. Ohladite i poslužite.
Pesak torta
Sastojci:
- 1 l mleka
- 4 pudinga od vanile
- 300g šećera
- 250g margarina
- 200g mlevenog keksa
- 200g kokosa
- 200g mlevenih oraha
- šlag za dekoraciju
Priprema: Skuvajte 4 pudinga od vanile, ali ne prema uputama s kesice, nego u 1 l mleka. Puding ohladiti i u njega dodati margarin koji je penasto umućen sa šećerom. Smesu podelite na tri dela. U jedan deo dodati kokosovo brašno, u drugi mlevene orahe, a u treći mleveni keks. Treba dodati toliko sastojaka da puding bude dovoljno čvrst da se može razmazati. U kalup za tortu staviti prvo fil sa keksom, preko fil s kokosom, a na kraju s orasima. Tortu zatim po želji dekorišite umućenim šlagom. Po želji, ostavite tortu u frižider da se stegne.
Bonus video: Kako iseći okruglu tortu na puno parčića