NAJBOLJI RECEPT ZA REFORMU TORTU: Veoma je izdašna, a nema bolje ČOKOLADNE POSLASTICE

Donosmo vam najbolji recept za reformu tortu, čokoladnu poslasticu kojoj nema ravne.

Recepti
NAJBOLJI RECEPT ZA REFORMU TORTU: Veoma je izdašna, a nema bolje ČOKOLADNE POSLASTICE
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

  • Kora (sastojci za jednu koru, pripremaju se 4 ):
  • 4 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašika brašna
  • 100 g mlevenih oraha

Fil

  • 16 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 200 g čokolade za kuvanje

Priprema:

Belanca umutiti sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodati brašno i mlevene orahe pa lagano sjediniti varjačom. Smesu uliti u pleh obložen papirom za pečenje i peći 12 minuta na 180 stepeni. Na isti način pripremiti i preostale tri kore. Žumanca umutiti sa šećerom pa kuvati na pari, skloniti sa vatre pa dodati čokoladu i mešati da se čokolada otopi i fil sjedini. Ostaviti da se ohladi. Margarin umutiti penasto sa prah šećerom pa ga sjediniti sa ohlađenim filom. Filom filovati kore, premazati i poslednju koru. Ukrasiti po želji.

Bonus video: Napoleon torta

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs