RECEPT STARIH MONAHA ZA PITU SA KISELIM KUPUSOM: Da ispadne vazdušasta, a puna fila, pravi se veoma brzo

Izdašna je, ukusna i lako se sprema

Recepti
18:35h Autor:
RECEPT STARIH MONAHA ZA PITU SA KISELIM KUPUSOM: Da ispadne vazdušasta, a puna fila, pravi se veoma brzo
Foto: preentscreen/Youtube

Spremite pitu sa kiselim kupusom po starom manastirskom receptu receptu i ispašće vam vazdušasta i sočna, a za one koji poste idealna je i brz obrok.

Monasi su imali običaj da prave ovu pitu jer je izdašna i posna.

Sastojci:

  • 1/2kg gotovih kora za pitu
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 2 glavice crnog luka
  • mleveni crni biber, ulje, voda
Pita sa kupusom i mesom
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Iseckati glavicu kupusa na sitne kockice. U dublju širu šerpu na ulju prodinstati sitno seckani crni luk da omekša. Omeksšlom luku dodati seckani kupus i dinstati ga uz dolivanje malo vode da kupus smekša na srednjoj temperaturi. Tako pripremljeni kupus začiniti samo sa biberom. Nikako nemojte dodavati vegetu ili so, jer je kupus vec dovoljno slan.

Kore podeliti na 3 dela, i za svaki rolat koristiti po 7 kora tačno. Kore ređati po dužini jedna preko druge, tako da svaka preklapa koru ispod do jedne njene trećine. Kada poređate svih 7 kora, tako jedna na drugu, ili jednu pored druge, ali da se većim delom kore preklapaju. Uzeti šoljicu za kafu i sipati u nju pola ulja, pola vode i time poprskati kore.

Na porpskane kore naneti trećinu fila od kupusa. Rolat uviti sa leve strane na desnu stranu, i staviti na pleh obložen papirom za pečenje. Rolat premazati uljem. Postupak ponoviti i sa preostala dva rolata. Rernu zagrejati na 200 stepeni, preko rolata staviti papir za pečenje pa peći rolate oko 35 min da dobiju lepu rumeno žutu boju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs