ovo volimo

RECEPT ZA NAJBOLJI KUVANI ĐEVREK: Lepši je od onog iz pekare i dugo ostaje SVEŽ, a 1 stvar mu daje POSEBAN UKUS

Naoružajre se strpljenjem i krenite na posao, važi ukućani će biti oduševljeni preukusnim doručkom!

Recepti
Autor:
RECEPT ZA NAJBOLJI KUVANI ĐEVREK: Lepši je od onog iz pekare i dugo ostaje SVEŽ, a 1 stvar mu daje POSEBAN UKUS
Kuvani đevrek, Foto: Shutterstock

Kuvani đevrek je mnogima omiljeni testo, zato vam donosimo najbolji recept od iskusnih domaćica. Za razliku od običnog đevreka, ovaj kuvani prolazi dodatnu termičku obradu, zbog čega mu je i tekstura drugačija, a susam mu daje poseban ukus.

Sastojci:

  • 1/2 kg brašna
  • 25 g kvasca
  • 1dl vode
  • 2 jajeta
  • 50 g maslaca
  • so
  • susam
kuvani djevrek
foto: Shutterstock

Priprema:

1. Brašno pomešati sa kvascem i 1 dl mlake vode, posoliti, dodati maslac i jedno jaje, zamesiti testo i ostaviti da odstoji 30 minuta.

2. Testo razviti, podeliti na 10 delova, oblikovati ih u đevreke i svaki kuvati u ključaloj vodi 10 minuta dok se ne podigne na površinu.

3. Nakon toga đevreke staviti u podmazan pleh, premazati ih žumancetom i susamom.

4. Peći na 180 stepeni u zagrejanoj pećnici oko 30 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs