NE BACAJTE SUVI HLEB, NAPRAVITE STARI SRPSKI SPECIJALITET: Zašečena jaja sa sirom, pečurkama i spanaćem

Od starog hleba mogu se da se naprave brojna slana ili slatka jela. Donosimo vam recept za složenac od hleba, jaja, sira i pečuraka koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca

Recepti
19:36h Autor:
NE BACAJTE SUVI HLEB, NAPRAVITE STARI SRPSKI SPECIJALITET: Zašečena jaja sa sirom, pečurkama i spanaćem
Foto: Shutterstock

Ovo jelo izvrsna je ideja za doručak, ručak ili večeru. Sastojci:

  • 10 jaja
  • ½ kg (starog) hleba
  • 400 grama šampinjona
  • 400 grama svežeg spanaća
  • 200 ml mleka
  • 150 grama narendanog topivog sira
  • 1 manji luk
  • 1 kašičica senfa
  • so i biber po želji
  • malo maslinovog ulja
sendviči, stari hleb
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.

2. Hleb isecite na jednake kocke veličine oko jednog centimetra.

3. U većem tiganju na malo maslinovog ulja propržite pečurke i luk koje ste prethodno očistili i isekli. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta na srednje jakoj temperaturi.

4. U velikoj činiji istucite jaja, pomešajte ih s mlekom, kockicama hleba, pečurkama, lukom, svežim spanaćem i polovinom narendanog sira. Posolite, pobiberite i dodajte senf. Sve dobro izmešajte.

5. Smesu prebacite u namašćeni pleh za pečenje. Preko pospite ostatak narendanog sira.

6. Pleh prekrijte aluminijskom folijom i stavite da se peče oko pola sata. Pred kraj pečenja uklonite foliju kako bi sir na vrhu dobio zlatnosmeđu boju.

7. Poslužite sa salatom po želji.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs