RUČAK ZA DANAS: Dimljena butkica na vojvođanski način - pravo zimsko jelo koje greje dušu

Kiseli kupus sa dimljenom butkicom je zimsko jelo koje prija baš svima

Recepti
09:40h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Dimljena butkica na vojvođanski način - pravo zimsko jelo koje greje dušu
Foto: Printscreen/Youtube

Potrebno je:

  • Veća glavica kupusa
  • 1 dimljena svinjska butkica
  • 300 grama suve slanine
  • 200 grama svinjske masti
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica belog luka
  • lovorov list, začinska crvena paprika ljuta i slatka, biber u zrnu, mleveni biber.

Priprema: Uzmite 4 velika lista od kupusa i spojite ih u jedan, zatim na tom velikom delu kupusa iseckajte jedan crni luk, belog luka i začina. Stavite butkicu i umotajte je kao sarmu. Šerpu namažite sa mašću, pa u nju stavite umotanu butkicu a šupljine popunite sa ostatkom kupusa, slanine, luka i šargarepe. Nalijte malo vode i gurnite sve u rernu da se krčka dok se butkica ne raspadne od kuvanja. Uživajte.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs