Potrebno je:
- Veća glavica kupusa
- 1 dimljena svinjska butkica
- 300 grama suve slanine
- 200 grama svinjske masti
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 glavica belog luka
- lovorov list, začinska crvena paprika ljuta i slatka, biber u zrnu, mleveni biber.
Priprema: Uzmite 4 velika lista od kupusa i spojite ih u jedan, zatim na tom velikom delu kupusa iseckajte jedan crni luk, belog luka i začina. Stavite butkicu i umotajte je kao sarmu. Šerpu namažite sa mašću, pa u nju stavite umotanu butkicu a šupljine popunite sa ostatkom kupusa, slanine, luka i šargarepe. Nalijte malo vode i gurnite sve u rernu da se krčka dok se butkica ne raspadne od kuvanja. Uživajte.
Kiseli kupus sa dimljenom butkicom je zimsko jelo koje prija baš svima
Kiseli kupus sa dimljenom butkicom je zimsko jelo koje prija baš svima
Budi deo Stil zajednice.