Recepti za detoks čorbe uvek su jednostavni i laki za pripremu. Najlepše je što ovakve čorbe možete da nosite i na posao u termos flašama ili čašama i očistite telo upotpunosti.
3 recepta za detoks čorbe:
1. Tikvice i sočivo
Potrebno je:
- 1 glavica luka
- 1 tikvica
- 1 šolja sočiva
- mnogo svežeg peršuna
- So, biber, ulje
Priprema: Na malo ulja prodinstajte luk i tikvice, pa dodajte vodu i sočivo. Zatim kuvajte sve oko 15 minuta. Dodajte začine i peršun pa sve usitnite štapnim mikserom. Ako je čorba previše gusta, razblažite je sa vodom. Poslužite uz par kapi limuna, bibera i malo crvene začinske paprike.
2. Čorba od kupusa
Potrebno je:
- 1 glavica crnog luka
- pola glavice svežeg kupusa
- mnogo svežeg peršuna
- 1 šolja crvenog sočiva
- 1 crvena paprika
- so, biber, ulje, kim, kurkuma
Priprema: Izdinstajte luk pa dodajte crvenu papriku i prešun. Kada se to prodinsta dodajte sitno seckan kupus, oprano sočivo i začine. Promešajte sve pa nalijte vode. Kada provri kuvajte još 15 minuta. Usitnite štapnim mikserom i poslužite toplo.
3. Čorba od 3 sastojka
Potrebno je:
- Krompir
- Luk
- Brokoli
- So i biber
Priprema: Povće prvo malo prodinstajte na ulju, pa nalijte vodu i kuvajte oko 20 minuta. Posle sve izblendajte štapnim mikserom i poslužite toplo.