Večera bi trebalo da bude oko dva sata pre odlaska u krevet, preko rečima stručnjaka. Obično se za poslednji obrok u danu biraju namirnice koje se lako vare, a mi smo za vas izabrali 3 večere koje su neodoljivo ukusne, a čuvaju liniju i ne dodaju kilograme!
1. Piletina sa kinoom i povrćem
Sastojci:
- 2 pileća fileta
- 1 šolja kinoe
- 2 šargarepe, iseckane
- 1 crvena paprika, iseckana na kolutove
- 1 kašika maslinovog ulja
- So, biber, origano po ukusu
Priprema:
Piletinu posolite, pobiberite i pecite na malo maslinovog ulja dok ne postane zlatno smeđa.
U drugoj šerpi, skuvajte kinou prema uputstvima na pakovanju. Na istom maslinovom ulju propržite šargarepu i crvenu papriku. Pomešajte povrće sa kuvanom kinoom i poslužite uz pečenu piletinu.
2. Losos sa pireom od karfiola
Sastojci:
- 2 fileta lososa
- 1 glavica karfiola
- 2 kašike putera
- sok od pola limuna
- seckani peršun
- so i biber po ukusu
- foto: Tripod production
Pripema:
Losos začinite solju, biberom i limunovim sokom, pa pecite u rerni, dok ne postane sočan. Karfiol skuvajte, a zatim od njega napravite pire - dodajte puter, so i biber. Poslužite losos na podlozi od pirea od karfiola, a možete ga posuti i peršunom.
3. Integralna testenina sa povrćem
Sastojci:
- 200 g integralne testenine
- 1 tikvica, isečena na tanke trake
- 1 iseckana crvena paprika
- 2 sitno iseckana čena belog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- seckani bosiljak
- origano
- So, biber po ukusu
Uputstvo:
Skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju.
Na srednje jakoj vatri, propržite beli luk na maslinovom ulju, pa dodajte povrće, pospite bosiljkom, origanom, solju i biberom, i kuvajte dok namirnice ne omekšaju.
Pomešajte sa skuvanom testeninom i poslužite toplo.