Trouglovi sa sirom i slaninom mogu da posluže kao izvanredan doručak ili večera. Niko se ne zadrži samo na jednom, jer je ukus neopisivo dobar. A na isti način možete da napravite i slatku varijantu, samo za punjenje koristite džem i orahe ili nutelu.

Sastojci:

  • 300 g tankih kora za gibanicu
  • 200 g sitno mesnate slanine
  • 100 g sitnog sira
  • 1 dl kisele pavlake
profimedia0227448207.jpg
Foto: Profimedia

Priprema:

1. Prvo propržite iseckanu slaninicu u tiganju. Dodati sir pomešan sa kiselom pavlakom i sve lepo promešati da se sjedini.

2. Koru za gibanicu, u zavisnosti od veličine, podelite na tri dela (dobićete tri trake). Na kraj trake stavite kašiku nadeva, a onda presavijajte koru prvo na jednu, pa na drugu stranu kako biste dobili trougao.

3. Trouglove ređajte u podmazan pleh i svaki odozgo premažite uljem.

4. Pecite ih na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju!

Error in getting video.

00:39
Zapečena boranija sa slaninom Izvor: Milica Radović
00:39
Zapečena boranija sa slaninom Izvor: Milica Radović

Recept za trouglove sa sirom i slaninom oduševiće vaše ukućane, a potrebno je minimalno truda da se naprave.

Recept za trouglove sa sirom i slaninom oduševiće vaše ukućane, a potrebno je minimalno truda da se naprave.