Trouglovi sa sirom i slaninom mogu da posluže kao izvanredan doručak ili večera. Niko se ne zadrži samo na jednom, jer je ukus neopisivo dobar. A na isti način možete da napravite i slatku varijantu, samo za punjenje koristite džem i orahe ili nutelu.
Sastojci:
- 300 g tankih kora za gibanicu
- 200 g sitno mesnate slanine
- 100 g sitnog sira
- 1 dl kisele pavlake
Priprema:
1. Prvo propržite iseckanu slaninicu u tiganju. Dodati sir pomešan sa kiselom pavlakom i sve lepo promešati da se sjedini.
2. Koru za gibanicu, u zavisnosti od veličine, podelite na tri dela (dobićete tri trake). Na kraj trake stavite kašiku nadeva, a onda presavijajte koru prvo na jednu, pa na drugu stranu kako biste dobili trougao.
3. Trouglove ređajte u podmazan pleh i svaki odozgo premažite uljem.
4. Pecite ih na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju!