ZVALI GA "SIROTINJSKI SLATKIŠ", A SVI SMO OBOŽAVALI DA GA JEDEMO: Mnoge vraća u detinjstvo, pravi se od samo 4 SASTOJKA

Recept za omiljeni slatkiš sa makaronama u Jugoslaviji možda mlađe generacije ne znaju, ali obavezno neka ga probaju, sigurni smo da će i njih oboriti sa nogu prelepim ukusom.

Recepti
07:14h Autor:
ZVALI GA "SIROTINJSKI SLATKIŠ", A SVI SMO OBOŽAVALI DA GA JEDEMO: Mnoge vraća u detinjstvo, pravi se od samo 4 SASTOJKA
Foto: Printscreen Youtube - Kuvanje u regionu

Uz slatke makarone odrasle su generacije, te često možete čuti da su upravo one mnogima bila omiljeni slatkiš u bivšoj Jugi. Prave se neverovatno lako, koliko su ukusne, vrlo je teško zadržati se na jednoj porciji. Posebno su ih bake unučićima praveli sa puno ljubavi, te u ljudima bude prelepe uspomene iz detinjstva.

Slatke Makarone
foto: Thinkstock

Sastojci:

  • 250 g testenine
  • 50 g prezli
  • 50 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • ulje
Slatke makarone
foto: Shutterstock

Priprema:

Makarone skuvati i ostaviti da stoje poklopljene u vodi dok pripremate slatki "fil". Na laganoj vatri propržiti prezle, tako da dobiju lepu zlatnu boju, a zatim dodati i šećer. Promešati, odvojiti dve kašike smese sa strane, odliti vodu iz makarona, pa ih dodati u prezle i šećer.

Pržiti još minut-dva, pa skloniti sa vatre. Po želji, možete dodati i malo cimeta, oraha... Sipati u posude ili tanjire za služenje, a odozgo posuti smesom od prezli i šećera koju ste odvojili.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs