NEVEROVATNO!

UBACITE ŠEĆER U BUBANJ VEŠ-MAŠINE I GLEDAJTE KAKVO ČUDO SE DEŠAVA: Trik koji svaki dom mora da zna, pritom ŠTEDI I NOVAC

Verovatno nikada niste do sada pomislili da stavite šećer u veš mašinu, ali čim budete videli rezultate - ostaćete bez teksta!

Porodica
23:09h Autor:
UBACITE ŠEĆER U BUBANJ VEŠ-MAŠINE I GLEDAJTE KAKVO ČUDO SE DEŠAVA: Trik koji svaki dom mora da zna, pritom ŠTEDI I NOVAC
Trik za pranje veša sa šećerom, Foto: Shutterstock

Pranje veša brojnim damama zadaje glavobolju, jer žele da im omiljene krpice što duže izgledaju kao da su ih juče kupile. Iako uključuju veš-mašinu na uobičajen način, nisu ni svesne da prave veliku grešku. Naime, svaka baš iskusna domaćica stavlja u bubanj - šečer.

Šećer
foto: Shutterstock

Pitate se sigurno zašto?

Naime, šećer deluje poput osveživača. Produžava vek trajanja vašoj odeći tako što je čuva od oštećenja, a sprečava i da boja izbledi. Štaviše, čini je još lepšom i intenzivnijom. Efekat je isti i kod crne i kod bele, kao i kod šarene garderobe.

Koliko ćete šećera staviti u bubanj zavisi od količine veša koji perete. Ali, optimalna količina na pun bubanj je otprilike tri kašike. Možete najpre potopiti odeću u vodu u koju ste sipali šećer, pa je oprati u mašini, ili sipati šećer po vešu direktno u veš-mašini.

pranje veša, Veš Mašina
foto: Shutterstock

Zelene fleke

Šećer možete pomešati i sa sirćetom, te dobijenu tečnost iskoristiti za uklanjanje fleka od trave, jer enzimi iz šećera razlažu hlorofil, koji je "glavni krivac" za zelenu boju na nogavicama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs