Sastojci:
- 500g mešanog mlevenog mesa
- 1 glavica luka
- 5 čenova belog luka
- 2 jajeta
- 2 parčeta starijeg hleba potopljenog u mleko
- 1 kašika masti
- so, biber
- 1 kašikica mlevene paprike
- 0.5l paradajz soka
- vode toliko da se potope sve cufte da se kuvaju u njoj
- 1 kašika brašna
Priprema: Na malo masti prodinstati crni luk. Zatim potopiti hleb u mleko, procediti ga i dodati u mleveno meso. U meso dodati i prodinstan luk, pa beli luk, pa so i biber, mlevenu začinsku papriku i sve izmešajte. Pravite male loptice koje ćete pržiti u masti. Zatim napravite sos tako što ćete u masnoću dodati malo brašna, začina, kuvanog paradajz soka. Zatim nalijete vode i dodate ćufte da se kuvaju na laganoj vatri.
Dok se ćufte kuvaju, napravite pire krompir i poslužite toplo.
Bonus video