Gostujući u RTS Ordinaciji, nutricionista Zorica Kostre je otkrila recept za zdravu turšiju:

"Turšija se može staviti bez esencije, isto kao kupus. Najbolje je napraviti presolac od 1 litra vode i 40 grama krupne morske soli se prokuva. Zatim ređamo povrće: šargarepa, paprike, karfiol i td.

U turšiju možete dodati prokelj, kelerabu, grožđe, beli luk (stavite samo čenove), možete staviti u đumbir, a zatim se dobro pritisne turšija koja se čuva 5 dana na sobnoj temperaturi, a onda se stavlja u neku hladniju prostoriju poput podruma.

Svo to povrće treba da se prelije hladnim presolcem, a kačicu ili teglu ne smete da prepunjavate, tj. treba da se ostavi 2 centimetra lufta ispod poklopca.

Čitavo povrće neka stoji u presolcu 5 dana nakon čega može da se jede. Tada će povrće da bude fermetisano i spremno," navodi Zorica.

Bonus video:

Error in getting video.

01:23
NEMATE IDEJU ILI VREMENA ŠTA DA KUVATE? Majke i snajke imaju rešenje za vas! Pilav i vitaminska salata: Brzo, a ukusno  Izvor: Kurir televizija
01:23
NEMATE IDEJU ILI VREMENA ŠTA DA KUVATE? Majke i snajke imaju rešenje za vas! Pilav i vitaminska salata: Brzo, a ukusno  Izvor: Kurir televizija

Turšija je salata kojoj niko od nas ne može odoleti, a nadaleko je poznata po svom zdravlju, pogotovo ako se spremi po receptu nutricioniste Zorice Kostro

Turšija je salata kojoj niko od nas ne može odoleti, a nadaleko je poznata po svom zdravlju, pogotovo ako se spremi po receptu nutricioniste Zorice Kostro