OBAVEZNO PROBAJTE!

NAJBOLJI RECEPT ZA OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ TRI LEĆE KOJI SE TOPI U USTIMA: Mnogi greše u 1 stvari pri ZAVRŠETKU PRAVLJENJA

Najbolji recept za kolač tri leće po mišljenju brojnih domaćica!

Recepti
18:32h Autor:
NAJBOLJI RECEPT ZA OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ TRI LEĆE KOJI SE TOPI U USTIMA: Mnogi greše u 1 stvari pri ZAVRŠETKU PRAVLJENJA
Najbolji recept za kolač tri leće, Foto: Printscreen Youtube - Pekar Pekarica

Kolač tri leće mnogi sladokusci obožavaju, posebno kada dođe leto, jer je preukusana, sočna, a osvežavajuća poslastica! Pravi se vrlo jednostavno i prilično je izdašan, ali je caka u tome kako ćete ga servirati! Za nabolji ishod pratite sledeće korake.

Sastojci za biskvit:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica vanilin šećera

Sastojci za preliv:

  • 500 ml mleka
  • 6 kašika šećera
  • 1 kašičica vanilin šećera

Sastojci za fil:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 200 g kondenzovanog mleka
  • 200 g kisele pavlake

Ukras:

  • Čokoladne mrvice ili rendana čokolada

Način pripreme:

Uključite rernu da se zagreje na 180°C.

Za biskvit, odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa polovinom šećera u čvrst sneg. U drugoj posudi, umutite žumanca sa preostalim šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijete svetlu kremastu smesu.

Dodajte sneg od belanaca u smesu žumanaca postepeno, uz nežno mešanje. Zatim, postepeno umešajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i stavite u prethodno zagrejanu rernu. Pecite biskvit oko 15-20 minuta ili dok ne postane zlatno-smeđi.

Dok se biskvit peče, pripremite preliv tako što ćete prokuvati mleko sa šećerom i vanilom. Ostavite da se ohladi.

Za fil, umutite slatku pavlaku, kondenzovano mleko i kiselu pavlaku zajedno dok ne dobijete homogenu smesu.

Kada je biskvit pečen i ohlađen, isecite ga na tri jednaka dela.

Postavite prvi deo biskvita u odgovarajuću posudu za serviranje i natopite ga trećinom preliva.

Premažite prvi sloj biskvita sa trećinom fila. Ponovite postupak sa preostala dva dela biskvita i prelivom i filom.

Ukrasite kolač čokoladnim mrvicama ili rendanom čokoladom i ostavite ga u frižideru da se dobro ohladi i natopi prelivom pre serviranja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs