Salata od piletine i avokada je bogata vlaknima, proteinima i zdravim mastima iz avokada i maslinovog ulja. Piletina će pružiti dodatne proteine, čineći vas duže sitim. Idealna je za redukciju telesne težine, jer sadrži nisku kalorijsku vrednost, a istovremeno pruža nutritivne vrednosti koje će vam pomoći da ne budete gladni. Uživajte u ukusnoj, zdravoj i brzoj večeri!
Sastojci:
- 150g pilećih grudi (možete da iskoristite i ako vam je ostalo od ručka)
- 1 avokado, isečen na kriške
- 1 veza rukole ili spanaća
- 1 paradajz, isečen na kolutove
- 1/2 krastavca, isečenog na kolutove
- 1/4 crvenog luka, tanko isečenog
- Sok od polovine limuna
- 2 kašike maslinovog ulja
- So i biber po ukusu
Način pripreme:
Ako koristite sirovo pileće meso, isecite ga na tanke šnite i začinite solju i biberom. Pecite piletinu na gril tiganju ili u rerni bez dodavanja masti, dok ne bude gotovo i zlatno-smeđe boje. Ako koristite pečeno pileće meso, samo ga iseckajte na manje komade.
U velikoj činiji, pomešajte rukolu ili spanać sa isečenim avokadom, paradajzom, krastavcem i crvenim lukom. Dodajte pečenu ili pečenu piletinu u salatu.
Napravite dresing od maslinovog ulja i soka od limuna. Dodajte so i biber po ukusu. Dobro promešajte dresing i prelijte ga preko salate.Lagano promešajte salatu kako bi se svi sastojci prelili dresingom.