TRUSKI MOKRI KOLAČ: Čokoladno čudo koje osvežava bolje od bilo kog sladoleda, a pravi se baš lako

Za vikend pripremite sebi kolač punog čokoladnog ukusa kojem niko neće moći odoleti

Recepti
Autor:
TRUSKI MOKRI KOLAČ: Čokoladno čudo koje osvežava bolje od bilo kog sladoleda, a pravi se baš lako
Turski kolač, Foto: Printscreen/youtube

Naš predlog za vikend desert je čokoladni mokri turski kolač - sočan i punog ukusa čokolade.

Sastojci za biskvit:

  • 5 jaja
  • 1 čaša šećera (200 ml)
  • 1 vanilin šećer
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša mleka
  • 2 čaše glatkog brašna
  • 5 kašika kakaa
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za preliv:

  • 3 čaše mleka
  • pola čaše ulja
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 5 kašika kakaa
  • 100 g čokolade za kuvanje

Ukrašavanje: orasi

Priprema: Umitite jaja i šećer, pa dodajte vanilin šećer, ulje, meko, brašno, prašak za pecivo i kakao. Sve sjedinite i stavite u pleh da se peče na 190 stepeni Celzijusa.

Dok se biskvit peče, spremite preliv. Stavite mleko da se prokuva a u njega dodajte šećer, vanilin šećer, čokoladu i kakao, a onda i ulje.

Kolač prelijte sa prohlađenim prelivom. Ukrasite orasima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs