BOSANSKA NUTMA - RAVANIJA: Najednostavniji i NAJJEFTINIJI starinski KOLAČ, sočan i ukusan - NEMA MU RAVNOG

Donosimo vam najbolji recept za bosansku nutmu, starinski kolač koji se veoma jednostavno pravi.

Recepti
Autor:
BOSANSKA NUTMA - RAVANIJA: Najednostavniji i NAJJEFTINIJI starinski KOLAČ, sočan i ukusan - NEMA MU RAVNOG
Recept za nutmu, Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Sabi

Sastojci:

  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika šečera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 6 kašika ulja
  • 6 jaja

Za preliv:

  • 400 g šećera
  • 700 ml vode
  • 50 ml soka od narandže

Priprema:

Mikserom umutiti jaja i šećer, pa dodati vanilin šećer, pa mutiti i dodati ulje. Sve lepo sjediniti mikserom. Dodati brašno i prašak za pecivo, pa ručno izmešati. U podmazanu tepsiju, izliti smesu i dobro protresti. Staviti da se peče na 180 stepeni, oko pola sata.

Za preliv: Staviti vodu i šećer u šerpicu i staviti da se kuva, na laganoj temperaturi. Kuvati 10 ak minuta, pa dodati sok od narandže.

Kad je kolač pečen, iseći ga na kocke i dok je još topao, preliti ga sirupom od šećera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs